Skip to main content

Ortadan yazılar

Bu bölümde "siyasi" konularla ilgili bulduğum ve yazarların "bence" durumu farklı taraflarıyla değerlendirdikleri yazılar bulunacaktır:


  1.  Yoksul insanların ekmeğe, zenginlerin ise demokrasiye ve özgürlüğe ihtiyacı var." Yazıyı okumak için 

Comments

Anonymous said…
Çok saçma. Boş oy kullanmak mı ülkeyi kurtaracak... Her partinin yolsuzluğunu ve adaletsizliğini bu millet zaten gördü. Partilere güveni kalmayan bir millet tabi ki içinden kendisine az da olsa yarar sağlayanı tercih edecek. Bu millet zaten ne çektiyse boş oy kullanan ve kararsızlardan çekti...
"Milletin tabi ki içinden az da olsa yarar sağlayacağını tercih edecek" sözünüze katılıyorum. Bunun yanında boş oy kullanmanın hiç kullanmamaktan daha iyi olduğunu (seçime etki etmesi nedeniyle) düşünüyorum.

"Bu millet zaten ne çektiyse boş oy kullanan ve kararsızlardan çekti..." iddianızı neye dayandırdığınızı açıklamanız lazım.

Popular posts from this blog

Knowles'in Yetişkin Eğitimi Varsayımları

Yetişkin eğitimi denildiğinde ilk akla gelen araştırmacılardan olan ve "Androgoji (Yetişkin Eğitimi)" kavramı üzerine çalışmalarıyla bilinen Malcolm Knlowles'in yetişkin eğitimi için öne sürdüğü altı varsayımı göstermeye çalıştığım ilk infografik çalışmam!

Kelime Peşinde - Kuram

Kuram kelimesi İngilizce theory karşılığı kullandığımız kelime. Akademide bolca kullanılan bu kelimeyle son karşılaşmamda izin sürmeye karar verdim. İyi yolculuklar. Theory kelimesi için Oxford Sözlüğü " A supposition or a system of ideas intended to explain something, especially one based on general principles independent of the thing to be explained. " [1]  diyor. Derdim kelimeyi nasıl tanımladıkları/açıkladıkları değil, nereden geldiği! Köken olarak Yunanca; oradan geç Latince'ye  oradan da İngilizce'ye geçmiş ve " yapılan bir şeyin akli gösterimi " anlamındaki theōria kelimesinden geliyor.   theōria ise  " düşünceye dalma [contemplation] ve sabit bir kanıt olmadan teori ve kestirim oluşturma speculation [2] ’ olarak ifade ediliyor.  theōria ise theōros kelimesinden geliyormuş ki o da ‘ spectator ’ olarak karşılık buluyor kendine; bir şeyi izleyen, bir şeyi gözleyen kişi!  Şimdi ' spectator 'dan' nazariye kavramına geçersek Niş...