Skip to main content

Eğitimde Değerlendirme Üzerine

Beni buraya getiren soru okumakta olduğum makaledeki şu soruydu: "Eğitimde her şey değerlendirilebilir mi?" Aklınıza Bloom'un sınıflamasını ve yaratıcılık kavramını getirerek düşünmeniz makale yazarının soruyu hangi çerçevede sorduğu konusunda size yardımcı olacaktır. Makale içerisinde şu ifade ise bu günlüğü oluşturma nedenim:


"Assessment should be deliberately designed to improve and educate student performance, not merely to audit it as most current assessments do."

Değerlendirme öğrencinin ortaya koyduğunu geliştirmek ve eğitmek için bilerek tasarlanmış olmalıdır, halihazırdaki değerlendirmelerin yaptığı gibi sadece onu denetlemek için değil.
Hârika bir ifade değil mi?

Comments

Popular posts from this blog

Knowles'in Yetişkin Eğitimi Varsayımları

Yetişkin eğitimi denildiğinde ilk akla gelen araştırmacılardan olan ve "Androgoji (Yetişkin Eğitimi)" kavramı üzerine çalışmalarıyla bilinen Malcolm Knlowles'in yetişkin eğitimi için öne sürdüğü altı varsayımı göstermeye çalıştığım ilk infografik çalışmam!

Yorum: Eğitimde Teknolojinin Rolü Üzerine 3 Mit *

Teknolojinin eğitimdeki rolü hakkında etrafta bir sürü söz dolaşır. Maalesef, bu konuşmaların çoğu eğitek[1] finansmanı ve "teknoloji uçurumu" üzerine odaklanma sebebiyle mevzuyu kaçırırlar. İzleyen bölümde, eğitim sisteminde teknolojinin amacını kuşatan üç genel mit ve bu mitleri yeniliği, benimsemeyi ve öğrenci çıktılarını geliştirmeye yardımcı olarak kullanmak için tanılama yolları bulunmaktadır. 1. Mit : Bütün mevzu bozulmayla ilgilidir. Eğitimde teknolojiyi çevreleyen en büyük sorunlardan biri yeni gelişmeler ve ürünlerin çoğunlukla hakettiğinden daha fazla değer almasıdır (over-hyped),  bu düşünceye göre teknoloji halihazırdaki işleyişi anında bozmaktadır. Bu dalgalanma yeni teknolojiyi tüm süreçleri ve çıktıları geliştiren bir iyileştirici olarak çerçevelendirir, ancak sonra okullara bu teknolojiyi var olan pratiklere uygulama ve bütünleştirme[2] için işevuruk adımlar sunmada başarısız olur. Bunun yerine, teknolojiye çözümün bir parçası olarak yaklaşılmalıdı