Skip to main content

Sandıklı HEM Blogların Eğitimde Kullanılması

22.05.2014 saat 14:00-15:45 arasında Sandıklı HEM salonunda ilçede görev yapan farklı branşlardan öğretmenlerin katıldığı "Blog ve Vikilerin Eğitimde Kullanımı" başlıklı "çalıştayı!" yaptık. Katılımcıların hepsine faydalı olması için çalıştığım etkinliğin bana da faydaları oldu. Öğretmenlik, mikrofon kullanma becerisi, sayfaları açmayan internet bağlantısı ihtimaline karşı yanına bir VINN almanın kurtarıcılığını bir kez daha görme açılarından tecrübemi biraz daha arttırdı.

Akademik açıdan ise kongre, sempozyum, seminer ve çalıştay terimlerinin Soner Hoca'nın da bahsettiği ve yaptığım etkinlikte de bizzat yaşadığım üzere yeterince içselleştirilemediğini gördüm. Etkinlik sonrasında katılan öğretmenler arasından kullanacağını belirten öğretmenlerin sesini duymak ise yapmaya çalıştığım işin doğruluğunu gösteren ve sonrası için motivasyonumu arttıran bir unsur oldu.

Çalıştay olarak başladığımız ancak kurs haline gelen bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği olan başta Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, işin milli eğitim tarafındaki yazışmalarını halleden İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman, ilgili şube müdürü Ufuk Taşbaş ve memuruna teşekkürlerimi sunarım.

Kursa katılımları olmasa çabaların hiçbir anlam ifade etmeyeceği öğretmenlerimize ise teşekkürü orada da belirttiğim şekilde aşağıdaki fotolarla etmek istiyorum. Herkese iyi çalışmalar.


Foto 1 : Özçekim öncesi son hazırlıklar :)

Foto 2: Muhterem'in yardımıyla kurs özçekimi.

Comments

Popular posts from this blog

Knowles'in Yetişkin Eğitimi Varsayımları

Yetişkin eğitimi denildiğinde ilk akla gelen araştırmacılardan olan ve "Androgoji (Yetişkin Eğitimi)" kavramı üzerine çalışmalarıyla bilinen Malcolm Knlowles'in yetişkin eğitimi için öne sürdüğü altı varsayımı göstermeye çalıştığım ilk infografik çalışmam!

Kelime Peşinde - Kuram

Kuram kelimesi İngilizce theory karşılığı kullandığımız kelime. Akademide bolca kullanılan bu kelimeyle son karşılaşmamda izin sürmeye karar verdim. İyi yolculuklar. Theory kelimesi için Oxford Sözlüğü " A supposition or a system of ideas intended to explain something, especially one based on general principles independent of the thing to be explained. " [1]  diyor. Derdim kelimeyi nasıl tanımladıkları/açıkladıkları değil, nereden geldiği! Köken olarak Yunanca; oradan geç Latince'ye  oradan da İngilizce'ye geçmiş ve " yapılan bir şeyin akli gösterimi " anlamındaki theōria kelimesinden geliyor.   theōria ise  " düşünceye dalma [contemplation] ve sabit bir kanıt olmadan teori ve kestirim oluşturma speculation [2] ’ olarak ifade ediliyor.  theōria ise theōros kelimesinden geliyormuş ki o da ‘ spectator ’ olarak karşılık buluyor kendine; bir şeyi izleyen, bir şeyi gözleyen kişi!  Şimdi ' spectator 'dan' nazariye kavramına geçersek Niş...